شناسایی بیت کوین در این روز ها توسط کسانی که تابحال با این فناوری سر و کار نداشته اند بسیار حیرت انگیز است. حال تصور کنید کسی به آنها بگوید تعداد بسیار زیادی ارز رمزنگاری شده وجود دارند!
ممکن است از خودتان سوال کنید چند ارز رمزنگاری شده یا رمز ارز فعال در دنیا وجود دارد؟ پاسخ اینجاست. حدود ۲۱۱۰ ارز زنده و فعال (تا ماه مارس 2019) وجود دارند، اما چرا این تعداد اینقدر زیاد است؟ به بیان ساده، چون ساختن آنها بسیار ساده است با اهداف مالی مختلف ارزهای مختلفی ارائه شدهاند که این سادگی را وام دار فناوری زنجیره بلوکی یا blockchain هستند. هیچکس به طور خاص مالک شبکه زنجیره بلوکی نیست و بنابراین هر کس با دانش خاص این فناوری میتواند رمزارز خود را ایجاد کند اما مسئله ای که مهم است رواج و ارزش یافتن آنهاست. ارزهای رمزنگاری شده ثانویه ارز هایی هستند که امروزه به آنها altcoins یا جانشینان بیت کوین گفته می شود. چند مورد از altcoin های معروف Ethereum ، Bitcoin Cash ، Ripple و Litecoin هستند.

دو مورد از مهم ترین انگیزه های مالی و استراتژیک ایجاد رمز ارز های متعدد را در زیر بررسی می کنیم:
عرضه اولیه یا Initial Coin Offering دلیل دیگری هستند که چرا رمزارزها متولد میشوند. این روش عملا یک روش جدید برای جذب سرمایه و تامین بودجه برای راهاندازی است که در آن سکههای جدید یا اصطلاحا توکن ها عرضه میشوند. تقریبا هر کس میتواند ICO خود را بسازد. شما فقط به یک اساس نامه نیاز دارید که در آن توضیح میدهید سیستم مورد نظر شما چطور کار میکند و یک وب سایت برای نشان دادن ویژگیهای ارز و اینکه چرا این کار میتواند مفید باشد. سپس کسانی که مشتاق هستند در عرضه اولیه برای خرید ارز شما سرمایه گزاری می کنند و به این ترتیب شما به سرمایه مورد نظر خود برای انجام پروژه دسترسی پیدا می کنید. این کار بسیار شبیه عرضه اولیه عمومی (IPO) در بورس است و تنها تفاوت کار این است که سرمایه گذاران سهام مالکیت در شرکت را نخواهند داشت
در رمز نگاری تغییر یا به روز رسانی پروتکل یک زنجیره بلوکی را فورک می گوییم که به تبع آن یک نسخه بهبود یافته از زنجیره قبلی تشکیل می شود که ارز جدیدی بر روی آن زندگی می کند و از لحظه فورک به بعد هر دو زنجیره و هر دو ارز در کنار هم ادامه حیات خواهند داشت.